Wandelen op Dartmoor, in het landschap en op mijn schilderijen

Home » Blog pagina » Wandelen op Dartmoor, in het landschap en op mijn schilderijen

Kom mee wandelen op Dartmoor en langs de routes op mijn schilderijen!

In dit blog wil ik je meenemen op mijn wandelingen op Dartmoor, maar ook vertellen hoe mijn werk daaruit is ontstaan.

Waar ligt Dartmoor?

Kaart van Grootbritanië met Dartmoor

Dartmoor is een natuurgebied in Devon, in zuidwest Engeland, tussen Plymouth en Exeter. Vanaf 1979 heb ik daar een stuk of 20 voettochten van ongeveer 5 dagen gemaakt. Er zijn weinig paden in het gebied, je moet zelf je weg zoeken en wild kamperen. De tekeningen die ik onderweg gemaakt heb, vormen de basis van mijn schilderijen, grafiek en werken op papier.

Over de foto’s van mijn wandelingen op Dartmoor

Verwacht geen filmpjes of opnames met drones. Op sommige reizen had ik niet eens een camera bij me. Foto’s maak ik voor mijn plezier en soms om iets te verduidelijken als mijn tekeningen te kort schieten.

Tot 2008 heb ik analoog gefotografeerd. Omdat het vaak donker weer is op Dartmoor, heb ik snelle films gebruikt met een grove korrel. De oudste foto’s zijn dia’s van 40 jaar geleden. Verkleuringen, stofjes en schimmel heb ik zoveel mogelijk met Photoshop gecorrigeerd, maar niet alles is om te bouwen tot een hedendaagse haarscherpe foto.

Veel foto’s zijn op een groter formaat te bekijken door er op te klikken.

deel 1: Naar Dartmoor!

Dartmoor in mijn atelier

Zodra ik over de drempel van mijn atelier stap, ben ik op Dartmoor… Vanaf 1990 zijn mijn voettochten op Dartmoor de inspiratiebron voor mijn schilderijen, grafiek en werken op papier.

Lees meer…

Dartmoor voor 70-plussers

Lees meer…

Ruimte zoeken in het landschap

Waarom wilde ik naar Dartmoor? Ik had genoeg van het Nederlandse landschap! In het landschap zoek ik ruimte en leegte, geen illusie van de cm2!

Lees meer…

Wat voor gebied is Dartmoor?

In het landschap van Dartmoor zijn de sporen die mensen gedurende eeuwen hebben achtergelaten nog grotendeels zichtbaar.

Lees meer…


Het 1e deel: “Naar Dartmoor”. Klik op een afbeelding om naar de bijbehorende post te gaan

deel 2: De eerste reis naar Dartmoor, april 1979

…of ik niet bang was om als vrouw alleen te wandelen en wild te kamperen?

Jazeker! Een torenhoge drempel moest ik over.

Lees meer

Wild kamperen op de eerste reis naar Dartmoor

Voor het eerst alleen wild kamperen in april 1979 tijdens de fietsreis van Swindon door Wiltshire en Dorset via Exeter naar Dartmoor.

Lees meer

Gevaren voor de wandelaar op Dartmoor

Met grote rode letters staat op de kaart van Dartmoor: DANGER AREA!

Lees meer


Het 2e deel: “De eerste reis naar Dartmoor, april 1979”. Klik op een afbeelding om naar de bijbehorende post te gaan.

Binnenkort verschijnt deel 3: Het “ontcijferen van het landschap”, de eerste voettocht

…en daarna zoeken we de weg in het gebied en vertel ik hoe de composities van mijn werk zijn ontstaan.

Plaats een reactie