Blinddruk en vernis mou

Blinddruk

Blinddruk van uitgezaagde etsplaat

Ets met uitgezaagd gat. Omgedraaid, zodat de niet geëtste kant boven ligt, zonder in te inkten afgedrukt. Het reliëf van de plaat is zichtbaar.

Vernis mou

Vernis mou met planten

Etsplaat ingesmeerd met vernis mou, een zachte etsgrond. Hierop is een blad gelegd en goed aangedrukt. Bij verwijdering van het blad blijft de zachte vernis aan het blad kleven. Waar het blad gelegen heeft is het zink niet meer afgedekt en kan geëtst worden.

Vernis mou met tekening op krantenpapier

Vernis mou, krantenfoto overgetrokken

Op de plaat met vernis mou is een krantenfoto gelegd. Als de foto in lijn wordt overgetrokken, blijft de vernis mou aan het krantenpapier kleven. De tekening verschijnt als niet afgedekte lijnen op de etsplaat en kan geëtst worden. Op de afdruk is de structuur van het krantenpapier te zien als een korrelige lijn.

Plaats een reactie